Ποια σχολή να ακολουθήσω;
Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;

Όταν οι επιλογές και οι αποφάσεις σου στηρίζονται στις κλίσεις, στις δεξιότητες και στα ενδιαφέροντά σου, σε συνδυασμό με την επαρκή πληροφόρηση για την αγορά εργασίας αποτελούν το σημαντικότερο βήμα για την επαγγελματική σου επιτυχία!

Σπουδές στο Εξωτερικό
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019 20:21    PDF Εκτύπωση E-mail
Υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης (BGF) για προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (Μaster)
Είστε φοιτητής/φοιτήτρια Ελληνικού πανεπιστημίου και επιθυμείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στη Γαλλία, παρακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας για μια Υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης (BGF). Τις υποτροφίες αυτές διαχειρίζεται η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Campus France, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και της αεροπορικής εταιρείας Air France.

Κριτήρια επιλεξιμότητας

- Να έχετε ελληνική ιθαγένεια.- να είστε γεννημένοι μετά την 1η Ιανουαρίου 1996 (ή την 1η Ιανουαρίου 1995 αν είστε πτυχιούχος πενταετούς προγράμματος σπουδών).

- να έχετε ολοκληρώσει, το αργότερο μέχρι πριν δύο έτη (ή να ολοκληρώνετε τώρα), ένα πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (πτυχίο), με μέσο όρο βαθμολογίας ανώτερο ή ίσο του 7,5/10.

- να έχετε υποβάλει υποψηφιότητα σ’ ένα ή περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μaster 2, ή Master 1 (στην περίπτωση διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος χωρίς δυνατότητα εισαγωγής στο M2 και κατόπιν αποδείξεως του προαναφερθέντος), σε ένα ή περισσότερα γαλλικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Τα προγράμματα σπουδών MBA εξαιρούνται της υποτροφίας. Βασική προϋπόθεση για την οριστική χορήγηση της υποτροφίας είναι η αποδοχή του υποψήφιου από το ίδρυμα της επιλογής του.

- να έχετε ικανοποιητική γνώση της γαλλικής γλώσσας (Β2 τουλάχιστον) ή της αγγλικής γλώσσας, σε περίπτωση υποψηφιότητας σ’ ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα.

- να μην είστε εγγεγραμμένος σε πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό (με εξαίρεση το πρόγραμμα Erasmus, μια πρακτική άσκηση ή ένα πρόγραμμα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας).

Δεν θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια.

Kριτήρια επιλογής

­- Συνοχή του σχεδίου σπουδών

­- Ποιότητα ακαδημαϊκής πορείας και ενδεχομένως δραστηριοτήτων εκτός του πανεπιστημίου

­- Κίνητρα για σπουδές στη Γαλλία και επαγγελματικά σχέδια
Χορηγούνται δύο είδη υποτροφιών:

- 1. Υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης (BGF)

Αφορούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα όλων των επιστημονικών πεδίων.

Περιλαμβάνουν μηνιαία τροφεία, όπως επίσης και πολλά προνόμια, κυρίως όσον αφορά τη στέγαση και την κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης

2.  Οι υποτροφίες με κάλυψη της κοινωνικής ασφάλισης (BCS)

Αφορούν προγράμματα σπουδών ορισμένων κλάδων σε συνεργαζόμενα γαλλικά Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης (πολυτεχνεία και business school).

Με τη υποστήριξη της αεροπορικής εταιρίας Air France.

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά τις περιγραφές των διάφορων υποτροφιών και να σιγουρευτείτε ότι πληρείτε τα κριτήρια επιλεξιμότητας πριν υποβάλετε την υποψηφιότητά σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Δεν θα δοθούν πληροφορίες μέσω τηλεφώνου.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019 20:28 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 08:10    PDF Εκτύπωση E-mail
Σπουδές στη Βρετανία

Όσοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν σπουδές στη Βρετανία, μπορούν να αντλήσουν ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες για την εκπαίδευση, τη ζωή και τον πολιτισμό στη Βρετανία από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://study-uk.britishcouncil.org/

Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν τις δωρεάν εβδομαδιαίες ενημερωτικές παρουσιάσεις μας και να μάθουν ό,τι χρειάζεται να γνωρίζουν για τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και τα μαθήματα Αγγλικών στη Βρετανία.

https://www.britishcouncil.gr/events/education-information-sessions

https://www.facebook.com/BritishCouncilGreece/posts/10155040467183651

Τέλος, η Υπηρεσία Εύρεσης Θέσης σε Βρετανικά Πανεπιστήμια παρέχει ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας επιλογής πανεπιστημίων, των αιτήσεων προγραμμάτων, της εγγραφής και της διαμονής, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ξεκινήσουν με σιγουριά τις σπουδές τους στη Βρετανία, με το κύρος και την αξιοπιστία του British Council, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και χωρίς κενά.

https://www.britishcouncil.gr/study-uk/student-support

πηγή: Stella Kouvari I Education Services Assistant
British Council I 17 Kolonaki Square I 10673 Athens I Greece
T +30 210 3692302 I F +30 2103645768 I BCTN (internal)  284 3302
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  I www.britishcouncil.gr

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 08:56 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2014 22:11    PDF Εκτύπωση E-mail
Γερμανία: Δωρεάν πανεπιστήμια για όλους

Η Γερμανία καταργεί τα δίδακτρα σε όλα τα πανεπιστήμια, και για τους ξένους φοιτητές

Στην πολιτισμένη Δύση οι φοιτητές χρωστάνε από την ώρα που γεννιούνται. Στην Αμερική, το κίνημα Occupy εξοφλά δάνεια φοιτητών ως σημειολογική ακτιβιστική πράξη. Στην Ευρώπη της κρίσης, οι φοιτητές προτιμούν την Ολλανδία για μεταπτυχιακά με χαμηλότερο κόστος, ενώ οι φοιτητές της Αγγλίας σκέφτονται να μετακομίσουν πλέον στη Γερμανία. Όλα τα πανεπιστήμια είναι πλέον δωρεάν για όλους τους σπουδαστές της Γερμανίας -ακόμα και για τους φοιτητές που έρχονται από το εξωτερικό. 

Τα γερμανικά πανεπιστήμια είχαν τη δυνατότητα από τον νόμο να χρεώνουν «μέτρια» δίδακτρα τους φοιτητές, όταν το συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε το 2006 ότι οι «μέτριες» αμοιβές δεν παραβιάζουν τη δέσμευση της χώρας για καθολική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα περισσότερα σχολεία χρέωναν σχετικά χαμηλά δίδακτρα, περίπου 1.000 ευρώ ετησίως. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Γερμανία να αλλάξει γνώμη μετά από οκτώ χρόνια, και εν μέσω κρίσης να κάνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση δωρεάν για όλους. «Τα δίδακτρα αποτελούν κοινωνική αδικία και μπορεί να αποθαρρύνουν τους νέους», δηλώνει στους Times μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας. Σύμφωνα με Γερμανούς πανεπιστημιακούς, η κατάργηση των διδάκτρων είναι μια καταστροφή, δεδομένου ότι τα δίδακτρα επιτρέπουν στα πανεπιστήμια να βελτιώσουν τη διδασκαλία και τις υποδομές τους.

Αλλά η Μέρκελ έχει σίγουρα άλλη γνώμη. Μετά το κάλεσμα όλων των ανέργων της Ευρώπης, τώρα μπορεί να περιμένει νέες ορδές νέων στην αγκαλιά της Οικονομίας της.

[Πηγή: www.doctv.gr]

 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 25 Ιούνιος 2013 13:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Όνειρο πλέον λόγω κρίσης οι σπουδές στο εξωτερικό

Το 2006 σπούδαζαν 51.138 Έλληνες φοιτητές, ενώ το 2012 ο αντίστοιχος αριθμός μειώθηκε σε 22.000

Το όνειρο για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού ξεθωριάζει για ολοένα περισσότερους Έλληνες τα τελευταία χρόνια, καθώς εξαιτίας της κρίσης τα «φοιτητικά σύνορα» κλείνουν, λόγω αδυναμίας των γονέων να καλύψουν τα έξοδα των παιδιών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση του αριθμού των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό άγγιξε το 57% μέσα σε μία εξαετία, αφού 51.138 Ελληνες φοιτητές σπούδαζαν στο εξωτερικό το 2006, ενώ το 2012 ο αντίστοιχος αριθμός μειώθηκε σε 22.000.

 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 25 Ιούνιος 2013 00:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Σπουδάζω στο εξωτερικό

Σπουδές στο εξωτερικό, και πιο αναλυτικά σε Κύπρο, Αγγλία, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία κ.λ.π.

Γενικά για τις σπουδές στο εξωτερικό

Η απόφαση να αφήσει κανείς τον τόπο διαμονής του και την καθημερινότητά του, την οικογένειά του και τα δεδομένα του, δεν είναι ποτέ εύκολη. Ορισμένες φορές, όμως, αξίζει πραγματικά να κάνει κανείς αυτό το βήμα.

Ο κύριος λόγος που πολλοί συμπατριώτες μας «ξενιτεύονται» είναι για τις σπουδές τους. Αυτή τη στιγμή, αρκετές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες ζουν και σπουδάζουν στο εξωτερικό, είτε σε προπτυχιακό, είτε σε μεταπτυχιακό, είτε σε διδακτορικό επίπεδο. Δημοφιλέστερος προορισμός παραμένει η Μεγάλη Βρετανία, με τη Γερμανία, την Ιταλία, και τις ΗΠΑ να αποτελούν σταθερές αξίες, αλλά και χώρες όπως η Ολλανδία και η Γαλλία να ανεβαίνουν διαρκώς.

Τι κερδίζει ωστόσο κανείς από αυτή την εμπειρία; Ποια είναι τα οφέλη μίας πολύ απαιτητικής επένδυσης σε χρόνο, χρήμα, και προσπάθεια;

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019 20:41 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012 12:16    PDF Εκτύπωση E-mail
Δίκτυο Πληροφόρησης για τα Εκπαιδευτικά Συστήματα και τις Πολιτικές στην Ευρώπη, ΕΥΡΥΔΙΚΗ (Eurydice)

Tο Δίκτυο Πληροφόρησης για τα Εκπαιδευτικά Συστήματα και τις Πολιτικές στην Ευρώπη, ΕΥΡΥΔΙΚΗ (Eurydice), λειτουργεί από το 1980 και ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη  - μέλη της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Στόχο έχει να προωθήσει τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Αποτελείται από εθνικές μονάδες, οι οποίες εντάσσονται στα αντίστοιχα Υπουργεία Παιδείας, και από την Ευρωπαϊκή Μονάδα, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπάγεται στον Ειδικό Οργανισμό για την Εκπαίδευση, τα Οπτικοακουστικά Μέσα και τον Πολιτισμό (EACEA) και είναι υπεύθυνη για το συντονισμό του σχεδιασμού και της υλοποίησης των δραστηριοτήτων του δικτύου.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 21:29 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012 12:54    PDF Εκτύπωση E-mail
Υποτροφίες Διμερών Μορφωτικών Συμφωνιών σε Έλληνες για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές και θερινά σεμινάρια

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ ανακοίνωσε την προκήρυξη των υποτροφιών των Διμερών Μορφωτικών Συμφωνιών της Ελλάδας  με την Αλβανία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία ,την Εσθονία, το Ισραήλ, την Κροατία, την Κύπρο, τη Λετονία, το Λουξεμβούργο, το Μεξικό, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, το Περού, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, τη Συρία, την Τουρκία και την Τσεχία σε Έλληνες  για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές ή θερινό σεμινάριο γλώσσας και Πολιτισμού στις προαναφερόμενες χώρες. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν  να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.  http://www.minedu.gov.gr/prokhryxeis-diagwnismoi-ypotrofies/  το πλήρες κείμενο της Προκήρυξης. Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στο Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ από τις 11 .01.2012 μέχρι και τις 31 .01.2012.

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 21:29 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2011 20:06    PDF Εκτύπωση E-mail
Προσέλκυση φοιτητών από την Ελλάδα για σπουδές στην Ιρλανδία

Το Υπουργείο Παιδείας και Ικανοτήτων της Ιρλανδίας δια της έκθεσης του High Level Group υπό της Tanaiste και του Υπουργού Παιδείας και Ικανοτήτων της Ιρλανδίας για τη Διεθνή Εκπαίδευση με τίτλο ?Investing in Global Relationships/ Ireland?s International Education Strategy 2010-2015?, δημοσιοποιεί τη νέα δυναμική στρατηγική της των ετών 2010-2015 για την προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό και από την Ελλάδα, προσφέροντας Ιρλανδική εκπαίδευση στη «διεθνή αγορά» (international market place), δίνοντας έμφαση στην χρήση της Αγγλικής γλώσσας κατά την εκπαίδευση αυτής.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.educationireland.com.
Την επενδυτική διαχείριση του "Education Ireland" έχει αναλάβει η Κυβερνητική Υπηρεσία "Enterprise Ireland" (www.enterprise-ireland.com), υπεύθυνη για την ανάπτυξη και προώθηση των Ιρλανδικών Επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Το εν λόγω εγχείρημα διαθέτει ιστοσελίδα, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook / Education Ireland Study Abroad.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στους ως άνω ιστότοπους.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 21:30 )
 


Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.