Ποια σχολή να ακολουθήσω;
Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;

Όταν οι επιλογές και οι αποφάσεις σου στηρίζονται στις κλίσεις, στις δεξιότητες και στα ενδιαφέροντά σου, σε συνδυασμό με την επαρκή πληροφόρηση για την αγορά εργασίας αποτελούν το σημαντικότερο βήμα για την επαγγελματική σου επιτυχία!

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού


Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 23 Μάιος 2012 10:35    PDF Εκτύπωση E-mail
Εισαγωγή σπουδαστών/τριών στις ΑΕΝ για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 (κανονισμός εισαγωγής)

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1655 Β/15-5-2012 ο κανονισμός εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13. Σύμφωνα με τον κανονισμό εισαγωγής σπουδαστών/στριών ο αριθμός σπουδαστών/σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 ανέρχονται σε 840. (494 Πλοίαρχοι και 346 Μηχανικοί).
Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ρυθμίζονται τα θέματα κατανομής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Σχολές των Α.Ε.Ν. καθώς και οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών και υγειονομικών εξετάσεων. Με όμοια απόφαση ρυθμίζονται τα θέματα ελέγχου της γνώσης κολύμβησης των σπουδαστών/σπουδαστριών που τελικά θα εισαχθούν στις Σχολές των Α.Ε.Ν. Προέλευση υποψηφίων - Κατανομή θέσεων1. Γενικές κατηγορίεςΟι κατά το άρθρο 1 του παρόντος Κανονισμού εισαγόμενοι σπουδαστές/σπουδάστριες κατανέμονται ως ακολούθως:

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 20:40 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011 10:10    PDF Εκτύπωση E-mail
Αποτελέσματα επιτυχόντων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) 2011-2012 (σύστημα απολυτηρίου)

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας / Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας ανακοινώνεται ότι την 30 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Παρασκευή τοιχοκολλήθηκαν στα καταστήματα του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ(Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1-Ε2 εντός λιμένα Πειραιά), στο κτίριο πρώην ΥΕΝ (Γρ. Λαμπράκη 150), καθώς και στο internet www.yen.gr πίνακες επιτυχίας των σπουδαστών που εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το εκπαιδευτικό έτος 2011-12. Στο σύνολο των σχολών Ε.Ν εισάγονται συνολικά 1365 σπουδαστές. (οι πίνακες αφορούν επιτυχόντες με την διαδικασία κατάθεσης απολυτηρίου και όχι μεσω πανελλαδικών εξετάσεων)
Οι υποψήφιοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων θεωρούνται "επιλαχόντες".
Οι επιτυχόντες πρέπει να παρουσιαστούν για εγγραφή όχι αργότερα από την 14η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Παρασκευή. Μη παρουσιασθέντες για εγγραφή αποκλείονται της φοίτησης και οι θέσεις τους καταλαμβάνονται από υποψήφιους επιλαχόντες της ίδιας κατηγορίας.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:
1. Αστυνομική ταυτότητα και μια φωτοτυπία αυτής
2. Τέσσερεις (04) φωτογραφίες και μια φωτοτυπία αυτής
3. Πρωτότυπο απολυτηρίου (εάν δεν έχει κατατεθεί)

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 20:38 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2011 13:33    PDF Εκτύπωση E-mail
Εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αποφοίτων ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ (εκτός του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων) για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/σπουδαστριών στις Α.Ε.Ν. αποφοίτων Λυκείων όλων των τύπων σύμφωνα με την αριθμ. 3621/221/11/24-06-2011 Απόφαση ΥΘΥΝΑΛ./ΔΕΚΝ-Β΄ και τον Κανονισμό εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Α.Ε.Ν. αποφοίτων Λυκείων όλων των τύπων (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ κ.λπ. - εκτός συστήματος πανελλαδικών εξετάσεων). Οι υποψήφιοι/ες από την Γενική Κατηγορία Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΤΕΕ πρέπει, από την κοινοποίηση της παρούσας μέχρι και την 04.08.2011 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ, να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε Α.Ε.Ν. αίτηση (εις διπλούν). Για λόγους συστηματοποίησης του χειρισμού των αιτήσεων και μόνο, οι υποψήφιοι θα αποστέλλουν την αίτηση μέχρι την 04.08.2011 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 20:40 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 15 Δεκέμβριος 2010 23:14    PDF Εκτύπωση E-mail
Mεγάλο έλλειμμα γνώσης και πληροφόρησης των μαθητών για τη σχέση ναυτικής εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας

Η πρώτη Πανελλήνια έρευνα για τους παράγοντες που επιδρούν στην προσέλκυση μαθητών στη ναυτική εκπαίδευση παρουσιάσθηκε στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Νωρίτερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Επαμεινώνδας Πανάς, συνόψισε τα συμπεράσματα της έρευνας την οποία και προλόγισε ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, ο οποίος αφού έκανε εκτενή αναφορά στους στόχους της έρευνας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου δεν ξέχασε τις ρίζες του, που είναι η ναυτιλία.
Ο κ. Ευγενίδης υπενθύμισε ότι το Ίδρυμα σε συνέπεια των στόχων του έχει κάνει σειρά κινήσεων που υποστηρίζουν τη ναυτική εκπαίδευση καθώς έχει προσφέρει προσομοιωτές στα ΚΕΣΕΝ, έχει υποστηρίξει τη μετεκπαίδευση στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ενώ εκδίδει και τα εγχειρίδια και τα επιστημονικά συγγράμματα των ναυτικών σχολών.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου συνδεδεμένο στενά για περισσότερο από μισό αιώνα με την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία και τη Ναυτική Εκπαίδευση αναγνωρίζει το κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει σήμερα η προσπάθεια για την προσέλκυση των νέων στη θάλασσα.
«Μοναδικό κριτήριο της πρωτοβουλίας αυτής», είπε ο κ. Ευγενίδης, «υπήρξε η ακριβής, όσο το δυνατόν, αποτύπωση των τάσεων που κυριαρχούν στην Ελληνική νεολαία ως προς τις επιλογές της για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, ιδιαίτερα δε στα ναυτικά επαγγέλματα.

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 20:52 )
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.