Ποια σχολή να ακολουθήσω;
Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;

Όταν οι επιλογές και οι αποφάσεις σου στηρίζονται στις κλίσεις, στις δεξιότητες και στα ενδιαφέροντά σου, σε συνδυασμό με την επαρκή πληροφόρηση για την αγορά εργασίας αποτελούν το σημαντικότερο βήμα για την επαγγελματική σου επιτυχία!

ΙΕΚ


Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2015 13:40    PDF Εκτύπωση E-mail
Ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα Δ.ΙΕΚ του Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ξεκινάει το νέο έτος κατάρτισης, 2015-2106, με στόχο το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων να ενισχύσει τον θεσμό των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Στο σύνδεσμο: https://iek.sch.gr γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α? εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2015Β. Το σύστημα θα μείνει ανοικτό μέχρι τη Δευτέρα 21/9/2015 και ώρα 12:00. Δεν θα δοθεί παράταση.

Όσοι καταρτίζονται ήδη σε κάποια ειδικότητα σε Δημόσιο ΙΕΚ και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εγγραφής παρακαλούνται να απευθύνονται στο ΙΕΚ φοίτησής τους για την εγγραφή τους στο νέο εξάμηνο.

Δείτε εδώ όλες τις νέες ειδικότητες για το εξάμηνο 2015Β ή κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Διαβάστε τις γενικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Παραθέτουμε το σχετικό άρθρο από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 22955

«.... 5. Για τη μοριοδότηση των υποψηφίων καταρτιζομένων λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα:

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2015 11:18 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2015 18:25    PDF Εκτύπωση E-mail
Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία καταρτιζομένων ΙΕΚ

Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει την υποχρεωτική πρακτική άσκηση ή Μαθητεία των καταρτιζομένων των ΙΕΚ προκειμένου να αποκτήσουν την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης:

Άρθρο 1
Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία καταρτιζομένων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης 

Η εξάμηνη Πρακτική Άσκηση ή η Μαθητεία σε χώρους εργασίας, διάρκειας 960 ωρών, είναι υποχρεωτική για τους σπουδαστές των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Μέσω της Πρακτικής Άσκησης ή της Μαθητείας, οι καταρτιζόμενοι των Ι.Ε.Κ. ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Πρακτική Άσκηση ή η Μαθητεία σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται από εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Άρθρο 2
Ασφάλιση Πρακτικά Ασκούμενων/Μαθητευόμενων 

Για τους σπουδαστές των δημόσιων φορέων η έκδοση των πιστοποιητικών υγείας και οι ιατρικές πράξεις που απαιτούνται για την Πρακτική Άσκηση ή τη Μαθητεία σε χώρους εργασίας, εφόσον οι σπουδαστές δεν είναι άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι, γίνονται δωρεάν από δημόσια νοσοκομεία ή από ιατρούς συμβεβλημένους με το Δημόσιο ή με φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Τα Ι.Ε.Κ., δημόσια και ιδιωτικά, μεριμνούν για την ασφάλιση των πρακτικά ασκούμενων/μαθητευόμενων στο Ι.Κ.Α., μόνο για την περίπτωση ατυχήματος στους χώρους εργασίας κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης ή της Μαθητείας, με ποσοστό 1% επί του ετήσιου τεκμαρτού ημερομισθίου της δωδέκατης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ?ΕΤΑΜ, όπως ισχύει κάθε φορά. Η εν λόγω δαπάνη βαρύνει τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τα δημόσια Ι.Ε.Κ. που υπάγονται στην αρμοδιότητα της.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ

Τελευταία Ενημέρωση ( Κυριακή, 13 Σεπτέμβριος 2015 18:41 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Σάββατο, 20 Σεπτέμβριος 2014 08:43    PDF Εκτύπωση E-mail
Αντιστοίχιση Παλαιών Ειδικοτήτων με Νέες Ειδικότητες των ΙΕΚ

Αντιστοίχιση Παλαιών Ειδικοτήτων με Νέες Ειδικότητες των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) - Δείτε εδώ τους πίνακες αντιστοιχιών.

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 20 Σεπτέμβριος 2014 08:46 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Παρασκευή, 05 Σεπτέμβριος 2014 14:50    PDF Εκτύπωση E-mail
Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις των υποψηφίων για τα ΙΕΚ
Η περίοδος εγγραφών των υποψηφίων καταρτιζομένων των δημοσίων ΙΕΚ παρατείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου 2014. Θυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική αίτηση και σχετικές οδηγίες  βρίσκεται εδώ: http://iek.sch.gr/
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 14:57    PDF Εκτύπωση E-mail
Αιτήσεις εγγραφών στα Δημόσια ΙΕΚ - μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7/9/2014

Ξεκίνησε η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης Εγγραφής σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ).

Το παρόν σύστημα επιτρέπει σε υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Α? εξάμηνο κάποιας από τις ειδικότητες που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2014Β. Το σύστημα δέχεται αιτήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 7/9/2014.
Η διεύθυνση για την ηλεκτρονική υποβολή καθώς και πληροφορίες και οδηγίες χρήσης: http://iek.sch.gr/LogIn
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 03 Σεπτέμβριος 2014 17:17 )
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.