Ποια σχολή να ακολουθήσω;
Ποιο επάγγελμα μου ταιριάζει;
Πως κινείται σήμερα η αγορά εργασίας;

Όταν οι επιλογές και οι αποφάσεις σου στηρίζονται στις κλίσεις, στις δεξιότητες και στα ενδιαφέροντά σου, σε συνδυασμό με την επαρκή πληροφόρηση για την αγορά εργασίας αποτελούν το σημαντικότερο βήμα για την επαγγελματική σου επιτυχία!

Επαγγέλματα


Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2013 17:43    PDF Εκτύπωση E-mail
Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας

Kαλούνται οι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, των σχολικών ετών 2011-2012 και 2012-2013 (και του σχολικού έτους 2010-2011 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) να συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» - Β? ΚΥΚΛΟΣ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ α) Επαγγελματικών Λυκείων ? ΕΠΑΛ, (β) Επαγγελματικών Σχολών - ΕΠΑΣ και (γ) αντίστοιχων δομών της Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων - ΤΕΕ Β? Βαθμίδας και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2013 13:27 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2013 20:13    PDF Εκτύπωση E-mail
Επαγγέλματα από τον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων αποκτά αυξανόμενη σημασία σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε πανελλήνιο αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τα παιδιά καλούνται να κάνουν κρίσιμες επιλογές για το μέλλον τους σε σχετικά μικρή ηλικία, συχνά χωρίς επαρκή πληροφόρηση, παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Πολιτείας, της Κοινωνίας, του Σχολείου και της Οικογένειας.

Η σειρά «Επαγγέλματα» που παρουσιάζει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, σε παραγωγή και επιμέλεια του Ιδρύματος Λαμπράκη, με την ευγενική χορηγία της Lavrentiadis Group of Companies, έχει διπλό στόχο:

Ι. Να παρουσιάσει συνοπτικά και τεκμηριωμένα μια σειρά επαγγελμάτων και ειδικοτήτων από τον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού. Αυτό κατορθώνεται χάρις σε συνεντεύξεις καταξιωμένων επαγγελματιών, που δέχτηκαν πρόθυμα να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους μελλοντικούς συναδέλφους και συνεργάτες τους, αλλά και με πλήρεις οδηγούς των σπουδών στην Ελλάδα που οδηγούν στην απόκτηση σχετικών πτυχίων, καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση των αποφοίτων στους αντίστοιχους κλάδους.

ΙΙ. Να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις υπάρχουσες διαδικασίες επαγγελματικού προσανατολισμού και να συνδράμει εποικοδομητικά στη διαδικασία της επιλογής επαγγελματικής κατεύθυνσης, ώστε η επιλογή των νέων να προέλθει από γνώση των συνθηκών του επαγγέλματος, των σπουδών/κατάρτισης και της αγοράς εργασίας, και όχι από άγνοια αυτών των παραμέτρων, που συχνά οδηγεί σε επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο.

Δείτε συνεντεύξεις, σχετικές σπουδές κ.λ.π. των Επαγγελμάτων από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού επιλέγοντας αριστερά το επάγγελμα που επιθυμείτε. 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2013 21:08 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2013 02:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Θέλω να γίνω... Επαγγελματικές Μονογραφίες

Οι παρακάτω περιγραφές επαγγελμάτων αποτελούν προϊόν του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ www.ekep.gr) και το περιεχόμενό τους αντλείται από το δικτυακό τόπο του.

Μπορείτε να τiς διαβάσετε on line ή να τις κατεβάσετε στο δίσκο σας για off line ανάγνωση.

 1. Αναλυτής - προγραμματιστής ΗΥ
 2. Βοηθός λογιστή
 3. Ειδικός ηλεκτρονικού εμπορίου
 4. Εργοθεραπευτής
 5. Ηλεκτρολόγος μηχανικός
 6. Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός ΗΥ
 7. Ηλεκτρονικός μηχανικός
 8. Ιχθυολόγος
 9. Κοστολόγος
 10. Λογοθεραπευτής
 11. Μηχανικός αυτοματισμού
 12. Μηχανικός δομικών έργων
 13. Μηχανικός παραγωγής και διοίκησης
 14. Μηχανικός τηλεπληροφορικής
 15. Οικονομικός αναλυτής
 16. Οικονομολόγος διαχείρισης έργων
 17. Οικονομολόγος εργασίας και εργασιακών σχέσεων
 18. Πωλητής λιανικής
 19. Πωλητής χονδρικής
 20. Στέλεχος διαχείρισης αποθήκης
 21. Στέλεχος διαχείρισης ποιότητας
 22. Τεχνικός ιατρικής πληροφορικής
 23. Τεχνικός προθετικών και ορθωτικών κατασκευών
 24. Τεχνολόγος θερμοκηπιακών εφαρμογών και ανθοκομίας
 25. Τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων
 26. Τεχνολόγος τροφίμων
 27. Τραπεζικός διαδυκτίου
 28. Υπεύθυνος προμηθειών
 29. Χειριστής μηχανών αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής
 30. Αναλυτής έρευνας αγοράς
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 12 Μάρτιος 2019 09:20 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2013 13:54    PDF Εκτύπωση E-mail
Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης - παράταση εγγραφής επιχειρήσεων

Απόφαση παράτασης έως και 31.01.2013 της προθεσμίας Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς Επιχειρήσεις για να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» η οποία ορίστηκε με την υπ? αρ. πρωτ. 11559/18.12.2012 Απόφαση Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και τη συνημμένη σ? αυτή Πρόσκληση.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013 00:29 )
 
Συντάχθηκε απο τον/την sep4all    Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2013 17:11    PDF Εκτύπωση E-mail
Προκήρυξη διαγωνισμού Συμβολαιογράφων

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση κενών θέσεων Συμβολαιογράφων της περιφέρειας κάθε Εφετείου, στις έδρες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με ημερομηνία έναρξης (δηλαδή ελέγχου των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες Οργανωτικές Επιτροπές) στις 27?2?2013. Οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 22?2?2013.

Λεπτομέρειες στο ΦΕΚ 3444/τ.Β/27-12-2012 που περιέχει την προκήρυξη.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013 00:29 )
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.